Thursday, August 21, 2014

Set Menyusu Lengkap Shaklee


Anda ada budget lebih? Boleh rujuk jadual di atas mengkiut budget anda.

Dibawah ni adalah SET MENYUSU LENGKAP.


Ini kisah saya bersama set menyusu lengkap Shaklee.

Set inilah yang saya beli masa saya mula2 kenal dengan Shaklee dulu iaitu pada Mac 2013. Join ahli serentak dengan mencuba set ini. Masa tu memang mencari2 supplement yang boleh tambahkan susu badan disebabkan susu yang hampir kering. Masa tu anak ke3 saya, Syafi Abadi baru berumur 7 bulan. Niat di hati memang nak menyusu lebih lama kali ini disebabkan anak pertama dan kedua hanya sekejap je menyusu badan. Saya ni memang jenis yang tak banyak susu. Dalam tempoh seminggu mencuba set ini, memang nampakkan hasil. Susu keluar dengan banyak, breast cepat bengkak membuatkan saya semakin bersemangat untuk menyusukan Syafi. Biarpun saya tak menyusu secara ekslusif tetapi sekurang2nya saya dapat kurangkan susu formula. Waktu tengah malam pula saya tidak perlu lagi bangun untuk bancuh susu, susu badan saya cukup. Amazingly, kalau sebelum ni memang dah hampir kering.
Kelebihan lain yang saya rasa badan cergas sahaja, tak lenguh2 badan dan aktif melakukan kerja rutin saya. Alhamdulillah. Saya dapat menyusukan Syafi sehingga umur Syafi 2 tahun. Alhamdulillah apa yang saya rancang berlaku dengan jayanya. Seriously saya memang puas hati. TAPI ingat, amalkan sekali tips2 penyusuan seperti kerap menyusu dan minum air masak yang cukup setiap hari.

Set Lengkap ini mengandungi 6 jenis vitamin iaitu :
1) ESP
2) Alfalfa
3)Vit C
4)Vitalea
5)BComplex
6)Ostematrix


Klik Tips Penyusan

Kita tonton TESTIMONI SET MENYUSU oleh Pn Farah Wahida.

video

Berminat untuk dapatkan set ini? Boleh hubungi saya untuk konsultansi atau tempahan.
FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp )
COD : Seluruh Kuala Terengganu dan Kuala Nerus
POS ke seluruh Malaysia

Set Menyusu Paling Asas

Assalamualaikum mommies..
Vitamin apa yang membantu dalam masalah penyusuan ibu2? Semestinya ESP & Alfalfa.


"Dulu nak dapat 4oz pun punyalah seksa tapi selepas ambil Set Menyusu Shaklee dan amalkan tips penyusuan, Alhamdulillah sekali pam senang je dapat 10oz, susu cepat bengkak buatkan saya lebih rajin pam. My baby pun tak meragam sebab kenyang"

Kredit kepada Pn Noni, Perak.

Anda ibu menyusu? Ada masalah susu yang sedikit? Jangan jadikan ini masalah untuk anda 'give-up'. Jadilah ibu cemerlang yang dapat bekalkan susu TERBAIK untuk bayi anda!

Set ini digalakkan untuk ibu yang mengalami masalah :

✔Ibu yang mahu menyimpan stok
✔Ibu yang lambat terasa bengkak susu
✔Ibu yang mahukan bayinya lena pada waktu malam
✔Ibu yang mahukan bayinya cepat kenyang

Sangat-sangat berbaloi kerana set ini tahan lebih dari 1 bulan. Lagi jimat kerana anda tidak perlu membeli susu formula!

ESP
====
✔Mengandungi protein & kalsium yang sangat penting semasa tempoh penyusuan.
✔Membantu susu ibu menjadi lebih pekat berkrim & dapat memberi kekenyangan yang lama kepada bayi.
✔Digalakkan untuk mengambil ESP sejak dari hamil lagi kerana dapat membantu memberi ransangan kepada payudara.
✔Sebagai energy booster kepada ibu.

Alfalfa
====
✔Bertindak sebagai milk booster. Ambil selepas menyusu/pam supaya payudara cepat penuh.

In shaa Allah ramai ibu-ibu yang berpuas hati dan memberikan feedback positif selepas mencuba SET MENYUSU ini.

** Ini adalah SET BUDGET, sekiranya anda ada budget lebih bolehlah ditambah dengan vitamin lain untuk tenaga ibu, imunisasi ibu dan bayi serta kalsium.

Anda ada budget lebih? klik untuk melihat SET MENYUSU LENGKAP.


Jom kita tengok pula TESTIMONI SET MENYUSU SHAKLEE.

#TESTIMONI 1



#TESTIMONI 2



#TESTIMONI 3
  


#TESTIMONI 4

 







#TESTIMONI 5

Hubungi saya untuk dapatkan konsultansi. Anda anda masalah, saya akan cuba yang terbaik untuk membantu. In shaa Allah.


         ATAU

Nak beli SET MENYUSU BUDGET ini terus secara online, boleh klik icon ' Buy Now ' di bawah ( kad debit / kad kredit), selepas pembelian boleh hubungi saya untuk konsultansi dan cara makan vitamin.




FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp )
COD : Sluruh Kuala Terengganu / Kuala Nerus
POS ke seluruh Malaysia

Tuesday, August 19, 2014

Set Slimming Shaklee

Set Slimming Shaklee membantu anda kurus dengan cara SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN :


Untuk kuruskan badan, kita semua perlu lalui 3 proses utama ataupun 3proses asas. Ramai yang tak berjaya kuruskan badan setelah makan pelbagai produk dan setelah mencuba pelbagai cara. Jadi, 3 proses utama ni perlu kita lalui untuk pastikan usaha kita membuahkan hasil yang kita impikan. Apa 3 proses tu? .

1- DETOX / BUANG ( Alfalfa / Herblax atau kedua-duanya )
Kenapa perlu detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)


2- BINA / PROTEIN ( ESP / Cinch Shake atau kedua-duanya)
Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%. Selain itu, protein juga membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan meningkatkan perkembangan otot. Lebih menarik, protein mampu menjaga nafsu makan kita dan menjaga otot supaya bebas lemak. Shaklee menawarkan 2produk yang mengandungi Protein terbaik sebagai makanan tambahan untuk anda yang ingin menguruskan badan. Cinch Shake adalah antara minuman protein berperisa yang sedap dan hanya sesuai diambil oleh ibu yang tidak menyusukan bayi. Kandungan kalori Cinch Shake yang terlalu rendah dikhuatiri akan mengganggu tumbesaran bayi. Jadi, untuk anda ibu-ibu yang menyusukan anak..ESP atau Energizing Soy Protien adalah pilihan terbaik. Selain daripada membantu ibu dalam ushaa menguruskan badan, ESP juga membantu memperbanyakkan susu ibu dan membantu ibu memekatkan hasil susu perahan.


3- BAKAR ( Lecithin / Omega Guard atau kedua-duanya)
Dalam proses membakar lemak dan memecahkan lemak serta menghalang penyerapan minyak dalam badan, Shaklee menyediakan 2 pilihan vitamin yang mana kedua-dua vitamin ini boleh diambil oleh semua. Tidak kira ibu menyusukan anak atau tidak. Omega Guard dan Lecithin adalah pilihan terbaik untuk membantu proses bakar. Omega Guard mampu membuatkan anda rasa kenyang lebih lama. Dimana ia berfungsi sebagai agen yang mampu membuatkan anda kurang selera makan selain daripada membantu memecahkan lemak. Lecithin pula, berfungsi sebagai pelarut kolestrol dan lemak-lemak tepu yang lain. Lecithin menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat semula pada badan. 

#TESTIMONI 1
Jom kita layan antara testimoni yang berjaya kurus dengan SET SLIMMING SHAKLEE

#TESTIMONI 2

#TESTIMONI 3

#TESTIMONI 4


#TESTIMONI 5

Anda berminat untuk untuk kurus dengan SHAKLEE, boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultansi. Saya akan memberi cadangan mengikut budget anda. BUDGET KECIL takpe, Shaklee pun sediakan set kurus budget. Kami sentiasa memahami anda!


FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Salwani 
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia



Monday, August 18, 2014

Meal Shakes - Selera Makan Semakin Bertambah, Jarang Dapat Demam & Rawat Sembelit

Kisah anak sulung saya, Suci Karmila, 6 tahun

Alhamdulillah..Selepas beri Meal Shakes selera makan anak-anak saya semakin bertambah. Anak saya yang sulung berumur  6 tahun , Suci Karmila memang menghadapi nak makan nasi sejak dari umur 3 tahun. Nampak je nasi terus tutup mulut dengan tangan. Time makan je memang berkejar nak suruh makan. Sampaikan pihak taska selalu merungut katanya Suci tak nak makan nasi. Anak tak nak makan nasi, ibu mana yang tak risau kan. Risau anak tak cukup nutrisi, risau anak lapar, risau anak susut berat badan. Macam2 bermain di kepala ni. Tapi Suci jenis bam bam dari kecil walaupun tak makan nasi. Dia hanya suka susu. Satu hari sampai 8 botol susu dia boleh habiskan. Umur 4 tahun badan mulai slim tapi normal kan lah anak2 bila semakin meningkat umur, berat akan susut. Oklah ini ceita dulu lah. Suci memang anti NASI.

Saya mulai beri Suci Meal Shakes(MS) sejak bulan Mac 2013 sehinggalah sekarang..Selepas 3 hari beri MS dah nampak hasilnya..Suci begitu teruja nak makan bila tiba waktu makan. Dalam hati saya, Wahh!! nampaknya Meal Shakes berkesan. Alhamdulillah. Sejak itu masalah yang saya alami sekian lama telah pun berakhir.
Pukul 4 ptg lepas balik sekolah katanya 'Kakak lapar, kakak nak makan nasi'. Dah diberi nasi pukul 6 petang mintak nak maka lagi. Ayoyo, kan  kakak baru je makan ( tak expect dia akan cakap lapar selepas 2 jam makan nasi ). Lepas balik mengaji dalam pukul 9.30, mintak lagi nak makan. Ibu pening juga time2 gini nak cari nasi..haha. Sebagai langkah atasinya, ibu telah memastikan rumah ni sentiasa ada makanan paling tidak pun biskut dan roti. Ini lah dia anak sulung saya Suci Karmila telah diberi Meal Shakes pada umur 5 tahun.



Masa kecik memang bam bam. menu utama ialah SUSU..siang malam pagi petang nak susu je tapi tak nak NASI..Bila besar ni Alhamdulillah badan maintain je nasib baik tak obes macam dulu..hehe.


Kisah anak ke-2 saya, Sufi Iman, 4 tahun

Sufi sebelum diberi MS takde lah sangat masalah makan. Dia makan cuma kadang-kadang je tak nak makan. Kalau makan pun tak banyak sangat laa..kira biasa2 saja. Sufi pun diberi MS sejak Mac 2013. Kesannya pun sama seperti kakaknya, teruja bila tiba waktu makan. Cuma Sufi ada masalah selalu demam dan sembelit. Setiap bulan wajib demam, maka maknya pun setiap bulan lah melawat klinik. Klinik adalah rumah ke2 kami.. Bulan pertama, ke2 dan ke3 pun Sufi masih demam. Mungkin lambat sedikit badan dia nak terima kan. Saya konsisten beri MS dan Allhamdulillah bulan ke4 Sufi dah tak demam seperti sebelum ini. Syukur sangat2 sebab saya memang berdebar setiap bulan bila dekat2 tarikh dia akan demam. Mungkin antibodi Sufi di tahap yang sangat lemah walhal dulu Sufi di rumah pengasuh bukannya taska. Kalau taska tak tahulah macam mana mungkin 2x sebulan dia demam.huhu.

Sejak dari itu, Sufi dah jarang sangat kena demam, kalau demam pun sekejap sahaja. Kadang2 bila demam saya hanya bagi secubit Nutriferon + Meal Shake + Omega Guard. In shaa Allah demamnya kebah tanpa disuap ubat demam. Dah selamat dari ubat. Cuma kadang2 bila demam tengah malam, saya bagi ubat demam 1 kali dan esoknya Sufi kebah dan terus sihat. Alhamdulillah demam hanya singgah seketika sahaja.

Masalah sembelit juga beransur pulih selepas diberi Meal Shakes. Kalau dulu Sufi poo poo 4 hari hanya 1 kali tapi kini Alhamdulillah setiap hari dia akan poo poo. Lawas gitu.


Gambar di bawah adalah gambar yg menunjukkan begitu terujanya dia makan. Selang sejam dia cari nasi lagi..hihi...suka tengok bila anak suka makan



Ini pula komen cikgu Sufi di taska ( Sufi masuk taska sejak awal 2014). Sellau dapat tgk cikgu dia komen macam ni...haha..jangan dia yang habiskan makanan kat taska sudahhh...kesian kat budak2 lain tak cukup makanan.

Kisah anak ke-3 saya, Syafi Abadi, 2 tahun

Anak ke-3 iaitu anak bongsu ( bongsu buat masa sekarang la..hehe ), sebelum kenal MS, ada masalah selalu demam macam abangnya. Tapi Syafi bulan pertama bagi MS dah tunjukkan hasil positif. Dia tak demam seperti selalu. Alhamdulillah selepas konsisten ambil MS, dah jarang kena demam, makan pun berselera. Inilah gambarnya, ceria sokmo orangnya. Suka senyum dah ramah dengan sesiapa yang menegurnya :)


Anda sebagai ibu ada hadapi masalah yang sama seperti saya sebelum ni? Nasihat saya berikhtiar lah, cari jalan untuk jadikan anak2 kita sihat & ceria. Wang ringgit boleh dicari tetapi kesihatan anak2 sungguh tinggi nilainya.

Nak dapatkan Meal Shake untuk anak2 atau konsultansi boleh terus berhubung dengan saya PM di FB atau Whatsapp 0132260818.

FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Salwani 
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )

Sunday, August 17, 2014

Kisah aku dan VIVIX....Rahsia Kulit Menawan & Anti Aging

Assalamualaikum semua...
Pada entry kali ini saya mencuri sedikit masa di kala orang tengah nyenyak tidur untuk menulis sedikit kisah saya bersama VIVIX Shaklee.
Saya sebenarnya sudah setahun setengah jual Shaklee tapi tak pernah mencuba satu2 produk termahal Shaklee iaitu VIVIX. Sebelum ni ada bagi kat mak di kampung sahaja tapi diriku seriously belum pernah mencuba dan masih blur apakah kehebatan sebenar VIVIX yang di'famous  kan sangat tu dari dulu hingga sekarang.

Al kisahnya begini, pada bulan puasa tahun ni saya dapat rasakan wajah saya ni macam tak bermaya, nampak tua dari usia dengan mata cengkung, sudah ada garis2 halus bawah mata, kult pun kusam semacam jer..huhu. Mula terfikir adakah sebab selalu stress? atau aku tak sempat nak belai kulit dek kerana kesibukan dengan rutin harian. Yelah kalau dulu ada jugak pegi facial kat saloon at least 1x setahun..haha.memang jarang kan tapi sejak 2 tahun ni memang tak pergi langsung dah.Tak sempat, tiada masa.

Oklah berbalik pada cerita tadi. Kebetulan bulan puasa tu bulan Promo Vivix. Jadi saya ada beli lebih Vivix untuk stanby kat rumah. Memang saya jarang buat stok Vivix di rumah, maklumlah barang mahal kan. Jadi sempena bulan promo ni ada borong 2, 3 botol vivix. Oklah ni saya nak tunjuk gambar saya masa hari raya lepas dan selepas seminggu lebih menggunakan vivix.

Kusam kan sebelum guna vivix. Saya mula ambil vivix pada 5/8/2014 iaitu selepas naik cuti raya. Konsisten ambil setiap hari 1 kali sehari. Selain itu saya ada juga buat masker 2 atau 3 kali seminggu. Best sangat buat masker ngan Vivix ni..mula dapat rasakan kesannya seawal 3 hari konsisten minum vivix + master vivix.
Saya lebih suka bancuh jadikan minuman berbanding minum terus guna sudu teh. Mungkin sebab ia pekat sgt kot. Nak tau saya bancuh macam mane?..ni dia, saya suka bancuh bersama Performance Drink (PD), rasa macam air strawberry gitu.


Selepas seminggu ambil Vivix, saya mula perasan tekstur kulit dah lain, parut kat muka dah nipis sedikit (sebenarnya ada beberapa parut dekat dagu), kulit macam berseri-seri ( haha..perasan lebih plak) tapi itulah hakikatnya yang saya rasa. setiap hari mesti tak sabar nak ambil Vivix, dah lah rasa sedap, mujarab dan kesannya cepat..suke..suke..lepas habis sebotol ni, bolehlah rembat lagi. Jadi baru sekarang saya tahu kenapa harga Vivix ni mahal. Hasilnya adalah setanding dengan harganya. Lepas ni bolehlah teruskan makan Vivix..tak rugi, memang puas hati!

Fungsi Vivix dala Tujuan Anti Aging

Dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan kesan kepada 4 mekanisme utama penuaan selular yang membuka kemungkinan untuk manusia mendapat hidup lebih lama dan awet muda.

4 mekanisma utama yang dimaksudkan adalah:

·       Pertahanan Sel - Memerangi tindak balas akibat tekanan biologi  dari semasa ke semasa membawa kepada penuaan dan kerosakan sel

·       Menjana Tenaga sel - Menggalakkan biogenesis untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel. Kecekapan dan tenaga sel menurun seiring dengan peningkatan umur

·       Memperbaiki sel - Melindungi dan membaiki DNA sel yang sering diserang oleh radikal bebas setiap hari. Serangan radikal bebas ini merosakkan DNA sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan ketahanan sel.

·       Prestasi sel - Mengaktifkan pengawal selia genetik yang membantu meningkatkan prestasi sel dan melambatkan pembentukan protein AGE (advanced pglycation end products) yang boleh menyebabkan kerosakan di tahap sellular .

Nanti saya sambung lagi kelebihan Vivix dalam bab lain yer. Kali ni hanya bab kulit dan anti-aging sahaja.    
Seperti sedia maklum Vivix ni banyak kelebihan dan manfaat termasuk untuk penyakit2 kronik.

Anda berminat untuk dapatkan sebotol Vivix? boleh hubungi saya seperti di bawah yer.

#shakleeeffect
#s2uFamilies
#s2united


FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Salwani 
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )

Saturday, August 16, 2014

Penjelasan Roger Barnette Berkenaan Isu Israel

Assalamualaikum....
Di kesempatan ini saya mengambil peluang untuk dedahkan pengakuan Roger Barnette berkenaan isu yang hangat diperkatakan kini iaitu ADAKAH ROGER BARNETTE TERLIBAT DALAM MENYUMBANG DANA KEPADA ISRAEL?


Jom kita layan dulu video ini. Video ini dirakamkan ketika ucapan beliau pada Global Conference bertempat ni, US pada 15 Ogos 2014. Video dikongsi dari Master-master yang ke US.

video


Antara intipati speechnya
1. Tahniah buat Malaysia kerana mencipta rekod Kenaikan Peratus Sales paling tinggi dalam setahun iaitu 500%
2. Apa yang dilakukan kt di Malaysia menjadi benchmark buat seluruh Shaklee dunia untuk dijadikan contoh (dr segi marketing online khususnya)
3. Mengenai isu semasa yang hangat diperkatakan..Roger telah mengeluarkan kenyataan yang jelas bahawa Shaklee tidak terlibat dgn mana2x negara dan politik sebaliknya faktor utama Shaklee diterajuinya ialah untuk membantu insan lain mendapat kesihatan yang baik dan juga peluang biz yang baik dgn Shaklee
yang lain...boleh dgr sendiri ya!
Jadi, sila berhemah dan berfikiran terbuka serta positif dalam hal ini.Jgn merebakkan virus negatif dgn terus menviralkan perkara tiada kepastian dan segala andaian peribadi individu yang kt sendiri pun tak pasti apa yang cuba diperjuangkan.
Jadi, anda nilaikan sendiri:)


FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Salwani 
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )


Friday, August 8, 2014

GLA Bantu Anak Autism

Apa itu AUTISMA / AUTISM?
(Attention Deficit Hyperactivity Disorder)


Autisma adalah sejenis Gangguan hyperaktif & Kurang Tumpuan yg merujuk kepada kecelaruan perkembangan yang berlaku ketika zaman kanak-kanak yang mempunyai ciri-ciri seperti kurang tumpuan & keadaan hyperaktif, impulsiviti yang lebih kerap & teruk berbanding dengan keadaan yang biasa diperhatikan pada individu di peringkat perkembangan normal..

Antara Jenis-Jenis Autisma & Ciri-ciri yang berkaitan dengannya adalah :-



1. Kekurangan Perhatian (INATTENTIVENESS)
      
  • Gagal untuk memberikan perhatian teliti kepada butir-butir atau cuai dalam kerja sekolah.
  • Mempunyai kesukaran untuk memberi perhatian semasa belajar atau bermain.
  • Sukar untuk memberi perhatian atau mendengar apabila bercakap secara langsung.
  • Tidak mengikuti arahan dan gagal menyiapkan kerja sekolah.
  • Mempunyai kesukaran mengatur tugas dan aktiviti.
  • Mengelak atau tidak suka tugas yang memerlukan penggunaan mental secara berterusan seperti kerja sekolah.
  • Sering kehilangan mainan, tugasan, pensil, buku, atau alat-alat yang diperlukan untuk kerja-kerja atau aktiviti.
  • Mudah terganggu.
  • Kerap mengalami masalah untuk mengatur tugas dan aktiviti-aktiviti.
  • Kerap mengelak, tidak suka atau keberatan hendak melakukan sesuatu tugas yang memerlukan tumpuan yang lama.
  • Tumpuan mudah bertukar dari satu aktiviti ke satu aktiviti lain.
  • Mudah pelupa walaupun tidak sepatutnya jika mengikut usia dan keupayaan.

2. Hyperaktif

  • Selalu bermain-main dengan tangan atau kaki.
  • Meninggalkan tempat duduk sebelum waktunya.
  • Berjalan atau memanjat dalam situasi yang tidak sesuai.
  • Kesukaran bermain secara senyap-senyap.
  • Sentiasa bergerak dan bertindak seolah-olah “dipacu oleh motor” dan bercakap berlebihan.
  •  Kerap menggerak tangan atau kaki atau menggeliang-geliut di tempat duduk.
  • Selalu meninggalkan tempat duduk ketika di kelas.
·         Selalu berlari ke sana ke mari atau suka memanjat dan pada kebanyakan masa  
kelihatan kekok.
·         Kerap menghadapi masalah untuk bermain atau melakukan aktiviti riadah secara  senyap.
·          Selalu banyak bercakap.
·          Sering bergerak cergas.


3. Lampauja

  • Memberi jawapan sebelum soalan selesai ditanya.
  • Mengalami kesukaran menunggu giliran.
  • Menyampuk atau mengganggu orang lain.
·         Sering membuat pertimbangan yang salah dan mudah mengalami kemalangan.
            Kebanyakan kanak-kanak akan menunjukkan perilaku hiperaktif dan masalah kurang memberi tumpuan serentak. Ini dipangil ADHD, namun sesetengah ada yang tidak mempunyai masalah perilaku hiperaktif namun mempunyai masalah untuk kurang memberi tumpuan dan mengambil perhatian. Malasah ini adalah berlainan dan disebut sebagai Attention Dificit Disoder (ADD).
            Masalah kemurungan, kurang tidur, kurang upaya pembelajaran dan tingkah laku boleh dikelirukan sering mengganggu kanak-kanak ADHD. Tiap-tiap kanak-kanak yang disyaki mempunyai ADHD perlu diperiksa dengan teliti oleh doktor untuk memastikan sebab sebenar mereka berkelakuan begitu.
            Kebanyakan kanak-kanak dengan ADHD juga mempunyai sekurang-kurangnya satu masalah kemajuan yang lain atau tingkahlaku. Mereka juga mungkin mempunyai masalah psikiatri seperti kemurungan atau gangguan bipolar.


Antara Vitamin Shaklee yg dicadangkan untuk anak-anak Autism ini ialah :-


GLA Complex - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar & hiperaktif.

Omega Guard - Kandungan DHA yg tinggi di dalam Omega Guard membantu meningkatkan keupayaan ingatan & pembelajaran, memelihara penglihatan & pendengaran serta meningkatkan sistem imun kerana kanak-kanak Autism lebih terdedah kepada penyakit.

Meal Shake - Membantu tumbesaran kerana mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium & magnesium yg diperlukan untuk membina tulang & sel-sel untuk proses membesar dengan sihat & cergas. Meal Shake juga mampu meningkatkan selera bagi kanak-kanak yg terlalu cerewet dalam pemilihan makanan.

Testimoni

Nak dapatkan Sebotol GLA untuk anak anda? klik Shopping  Now di bawah ;

FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Salwani 
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER :

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan